Lakseside på grill og ovn

Lakseside på grill og ovn

Ingredienser

  • 1 lakseside (ca. 750 g)

  • 2 spsk olie

  • 1 citron

  • 2 spsk honning

  • 2 fed hvidløg

  • 1 bundt timian/2 tsk tørret

  • Salt

Beskrivelse

  • Honning marinade til laks
  • Vask citronen, skær den i to halve og skær den ene halve i skiver.
  • Vask timian og hak det fint.
  • Find en skål og bland 2 spsk olie, citronsaft fra den anden halve, 2 spsk honning, 2 fed hvidløg presset og hakket timian.
  • Tilføj en smule salt til honning marinaden og stil den til side.
  • Klargør laksesiden
  • Pak lakken ud og klargør den. Tjek den for små ben og skæl. Skindet skal blive på laksen.
  • Tag et langt stykke staniol, fold det dobbelt og fold siderne op.
  • Læg laksesiden oven på stanniolet.
  • Smør laksesiden med honning marinaden og placer 3-4 citronskiver på laksen.
  • Læg stanniolet med laksesiden på grillen eller i ovn i 15-20 minutter – ved indirekte varme og omkring 200 grader.
  • Når laksesiden er færdig tages den af grillen og lad den stå og trække 5-10 minutter.

Lakseside på grill med honning

https://nem-madplan.dk

Honningen blandet med med de andre ingredienser går super godt til laks og er klart en favorit ved mange.

Du kan bruge præcis den honning du har lyst til i den her opskrift, det kan dog være en fordel at bruge en let flydende honning som f.eks. akacie honning, da det er lidt nemmere at arbejde med.

Tjek til laksesiden er færdig

Der er ikke meget der kan stikke en lakseside der er tilberedt perfekt. Derfor skal passe på ikke at give den for meget, så den bliver tør og kedelig.

Tjek og laksesiden har fået nok ved at stikke en gaffel ned mellem flagerne hvor laksen er tykkest, hvis flagerne skilles nemt ad og den lige præcis ikke rå i midten er den færdig.

Kan man undvære stanniolet?

Umiddelbart er det ikke at anbefalde. Stanniolet/sølvpapiret er rigtig til at sørge for at laksesiden ikke brænder fast på grillen samt holder fedt og marinade ved laksen.

Skindet fra laksen brænder sig fast til stanniolet, så det er nemt at trække laksen fra og spise.

Man kan godt lave laksesiden i ovnen

Du kan sagtens lave den her lakseside med honning i oven i stedet for. Tænd blot ovnen på 200 grader over og under varme og giv laksen 15-20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *