Utrolig lækker og cremet ret! Virkelig en god måde at bruge en svinemørbrad på. Kombinationen af svinemørbrad, champignon og føde er helt fantastisk.
Ikke nok med at retten smager super godt, så er den heldigvis også rigtig nem at lave, så den passer ind om det er hverdag eller weekend.
Til den her opskrift på svinemørbrad a la creme bliver der serveret grønne bønner og ris, men hvis du vil gøre retten mere simpel, så kan du helt droppe risene og bare server rugbrød det – det er ret godt.
NB: Mørbrad a la creme kan sagtens fryses ned, så lave endeligt dobbelt portion.
Ingredienser
- Mørbrad a la creme
Smør eller olie til stegning
500 g svinemørbrad
400 g champignon
2 løg
2.5 dl fløde 38%
2.5 dl mælk
1 svine bouillonterning
1 tsk sukker
Salt
Peber
Kulør
- Tilbehør
600 g frosne grønne bønner
Ris til 4
Beskrivelse
- Tænd ovnen på 200 grader over og undervarme.
- Mørbraden skal forberedes og det gøres ved at skære sener og fedt fra.
- Skær skiver af mørbraden på 1-2 cm i tykkelse og krydr med salt og peber.
- Rens og skær champignon og løg i skiver.
- Steg mørbrad skiverne på en pande med lidt fedtstof f.eks. olie eller smør. Panden skal være ret varm og de skal kun lige brunes og derefter ligges i et ildfast fad.
- Tilsæt lidt mere fedtstof og steg løg på panden indtil de er gyldne og læg den over på mørbrad.
- Steg champignon på panden og når de er gyldne skal der hældes 2.5 dl fløde, 3 dl mælk, 1 tsk sukker, 1 svine bouillonterning og bring champigonsaucen i kog, rør godt rundt i mens.
- Smag champigonsaucen til med salt og peber og tilføj kulør så saucen bliver brun.
- Hæld champigonsaucen over mørbraden og løgene og sæt fadet i ovnen og lad det stå i ca. 20 min.
- 10. Kog ris til 4 samt damp de grønne bønner.
Tips til opskriften
- Hvis du ikke er så meget til ris, så kan du nemt skifte risene ud med f.eks. kartofler, hvor du koger kartoflerne og kort steger dem på panden i smør, så de får lidt stegeskorpe – det er også rigtig lækkert.
- Du kan nemt lave mørbrad a la creme dagen før, så du blot skal lave tilbehør og opvarme mørbrad a la creme..
Faktisk så kan det være en lækker fordel at lave det dagen før, da det blot gør at retten smager af endnu mere svinemørbrad a la creme