Hvis risengrøden skal være ekstra nem og ligeså god, så lav risengrøden i ovnen. Risengrød i ovn er genvejen til ekstra hygge i julen.
Ingredienser
450 g grødris
Vand til at dække risene
1 tsk salt
7.5 dl sødmælk
1.5 l minimælk
Beskrivelse
- Godt at vide
- Brug en støbejernsgryde, for at sikre det bedste resultat hver gang.
- Den her opskrift på risengrød i ovn, tager mellem 1 time og 30 minutter til 1 time og 45 minutter og lave.
- Klargør risengrøden til ovnen
- Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
- Put risene i en si og skyl dem.
- Find en gryde der kan komme i ovnen og pu risene heri (ca 4 liter gryde er passende)
- Hæld vand i gryden til det lige dækker risene.
- Bring vandet i kog og kog risene indtil vandet er væk – husk at røre rundt undervejs.
- Hæld sødmælk og salt i gryden kog ved lav varme til mælken er næsten væk – husk at røre undervejs.
- Hæld 1.5 liter minimælk i gryden, put låg på og sæt gryden med risengrøden i ovnen.
- Risengrød i ovnen
- Efter 30 min tages gryden ud af ovnen og der røres i gryden.
- Sæt stanniol og låg på igen og tilbage i ovnen i 30 min.
- Herefter røres der igen i gryden og gryden skal tilbage i ovnen i 10 min.
- Forsæt med ovenstående 10 minutters interval indtil risengrøden er færdig (det tager ca. 1 time og 30 minutter).
- Smag til med salt.
Tips til opskriften
- Det er ikke når man spiser risengrød at man skal spare på kalorierne – sødmælk er vejen frem. Det smager bedst med sødmælk og fedtstoffet hjælper med at risengrøden ikke brænder på.
- Kanel, sukker og smør er traditionelt det man putter på sin risengrød og det smager super, men man kan også prøve at mixe det lidt på. Prøv med groft hakkede mandler som der er stegt på panden i sukker og lidt kanel.
- Risengrød om sommeren? Ja, hvorfor ikke. Risengrød med friske bær som jordbær eller blåbær smager super godt!