Stegte ris med karry og kylling er den perfekte løsning, når du ønsker et hurtigt og smagfuldt måltid. Denne asiatisk-inspirerede ret kombinerer saftig kylling med aromatisk karry og sprøde grøntsager, alt sammen vendt i stegte ris.
Det er en sikker vinder hos både store og små, og så er den ovenikøbet nem at tilpasse med de grøntsager, du har i køleskabet.
Stegte ris med karry og kylling
Lækker omgang stegte ris med karry og kylling. Super nem opskrift på stegte ris med karry – helt perfekt hverdags aftensmad.
Der er ikke mange ben i at lave den her omgang stegte ris med karry og kylling.
Du skal blot stegte lidt kylling, grøntsager og ris – så har du en lækker aftensmad.
Det tager omkring 20-25 minutter at lave opskriften fra start til slut – det kan man som regel sagtens nå i hverdagen.
Ingredienser
3 dl ris
400 g kyllingebryst
200 g ærter
2 peberfrugter
2 fed hvidløg
1 løg
4 æg
3 tsk karry
Beskrivelse
- Klargør stegte ris med karry
- Løg 3 dl ris – se guide her.
- Skræl 1 løg og 2 fed hvidløg – hak både hvidløg og løg.
- Skyl 2 peberfrugter og fjern kernerne. Skær peberfrugterne i skiver.
- Skær 400 gram kyllingebryst i tern og krydr med salt og peber.
- Lav stegte ris med karry
- Varm lidt olie op i en pande og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde.
- Tilføj kyllingestykkerne og svits videre indtil kyllingen har fået lidt farve.
- Tilføj peberfrugt skiverne, 200 gram ærter, 3 tsk karry og steg videre i 2-3 minutter.
- Skru en smule ned for varmen og skub kylling og grøntsagerne til en ene side af wokken og slå 4 æg ud på den side – rør æggene rundt indtil du har røræg.
- Tilføj de kogte ris og rør det hele godt rundt.
Tips til opskriften
- Du kan sagtens erstatte kyllingekødet med andet det kan f.eks. være skinketern eller svine koteletter skåret i tern eller skiver.
- Når du serverer risretten, så kan du med fordel lave en lille skål med saltede peanuts og chili man kan drysse på.
- Du kan selvfølgelig bruge andre grøntsager hvis du ønsker det – retten er ideal til rest grøntsager som blot ligger bag i køleskabet.
Nu er du klar til at servere dine velsmagende stegte ris med karry og kylling. Retten kan nydes både varm og kold, og eventuelle rester er perfekte til madpakken dagen efter. Eksperimenter gerne med forskellige grøntsager og juster mængden af karry efter din smag.
Server eventuelt med frisk koriander og en lille skål sojasauce ved siden af for at få den autentiske asiatiske spiseoplevelse.
Velbekomme!