Lækker opskrift på stegte ris med hakket svinekød og grøntsager. Den perfekte ret hvis du har noget hakket svinekød og lidt grøntsager du skal have brugt.
Der er ikke mange ben i af lave den her omgang stegte ris med hakket svinekød. Du skal blot svits noget hakket svinekød, tilføje lidt grøntsager og så lidt kogte ris – vend det sammen i din wok og vupti, så har du en lækker aftensmad.
Du kan sagtens bruge dags gamle ris hvis du har en ret tilbage fra dagen før eller sågar har nogle ris i fryseren. Et trick er at koge lidt ekstra ris en dag, fryse dem ned og så bruge risene fra fryseren til sådan en ret som den her.
Ingredienser
3 dl ukogte ris
500 g hakket svinekød
1 bundt forårsløg
1 squash
2 røde peberfrugt
150 g ærter
3 spsk soya
4 æg
Beskrivelse
- Klargør ris og grønt
- Kog 3 dl ris – følg denne guide.
- Rengør 1 bundt forårsløg og snit dem i tynde skiver.
- Vask 1 squash og skær den i mundrette tern.
- Vask 2 peberfrugter, fjern kernerne og skær den i mundrette tern.
- Lav stegte ris med hakket oksekød
- Find enwok eller en pande med høj kant og varm lidt olie op.
- Tilføj 500 gram hakket svinekød og svits det indtil det er brunt af.
- Tilføj forårsløg og svits videre i 2-3 minutter.
- Tilføj squash, peberfrugt og 150 gram ærter og svits videre i 2-3 minutter.
- Ryk grøntsagerne til den ene side af woken. På den anden side slår du æggene ud og røre rundt – som når du laver røræg.
- Tilføj de kogte ris og 3 spsk soya og rør det hele godt rundt. Smag til med soya (salt) og peber.