Lækker opskrift på stegte ris med pølser. En rigtig nem opskrift med ris, pølser og grøntsager – passer perfekt ind i hverdagen.
Den her opskrift med stegte ris og pølser og helt ideel hvis du har et par grillpølser til overs og nogle grøntsager der bare skal bruges.
Du kan nemt tilføje flere forskellige grøntsager, det er en oplagt opskrift til at få brugt de rest grøntsager man har. Om du bruger hvide og brune ris – det er helt op til dig.
Ingredienser
3 dl ukogte ris
400 g pølser
1 bundt forårsløg
2 fed hvidløg
2 rød peberfrugt
200 g majs
2 spsk soja
Beskrivelse
- Klargør stegte ris med pølser
- Kog 3 dl ris – guide her.
- Skræl hvidløg og forårsløg. Hak hvidløget fint og skær forårsløg i tynde skiver.
- Vask 2 røde peberfrugter og fjern kernerne. Skær peberfrugterne i mundrette bidder.
- Skræl 250 gram gulerødder og skær den i tynde skiver.
- Skær pølserne i mundrette bidder.
- Lav stegte ris med pølser
- Varm en wok op med lidt olie og svits pølserne til de har fået lidt farve.
- Tilføj forårsløg, hvidløg, rød peberfrugt og gulerødder og steg videre i ca. 5 minutter.
- Tilføj de kogte ris og 2 spsk soja og rør godt rundt ved høj varme. Smag til med soja og peber.
Tips til opskriften
- Hvis du gerne vil have lidt flere grøntsager i retten, så tilføj gerne 200-250 gram gulerødder i skiver.
- Server gerne chili dressing og peanuts til – det passer rigtig godt til.
- Snit det grønne fra forårsløgene og server som drys.
- Vælg gerne pølser med masser af smag og krydderier.