En nem og lækker tomatsuppe med suppehorn, som passer perfekt som hverdagsret. En lækker fyldig tomatsuppe opskrift med friske grøntsager og pasta.
Her har du en lækker opskrift på en tomatsuppe med pasta – kombinationen af grøntsagerne og fløde gør at du får en cremet tomatsuppe der smager fantastisk.
Tomatsuppe er normalt lavet af friske eller dåse tomater, og kan være krydret med krydderier som basilikum, oregano og hvidløg. Suppen kan også indeholde andre ingredienser som løg, gulerødder og selleri for ekstra smag.
Det er en velsmagende og nem ret, der kan serveres som en let frokost eller som en forret til en middag.
Opskriften er ret lige til og hvis du ikke har suppehorn, så kan du sagtens skifte ud med anden pasta.
Hvis du er så heldig at have noget tomatsuppe til overs, så kan du sagtens frysen resten ned.
Ingredienser
Olie
1 løg
2 fed hvidløg
1½ tsk salt
1 tsk peber
1 tsk sukker
300 g gulerødder
2 dåser hakkede tomater
1 tsk tørret basilikum
10 dl vand
2 grøntsagsbouillonterninger
2.5 dl fløde 38%
250-300 g pasta
Beskrivelse
- Først skal løg, hvidløg og gulerødder hakkes. Det behøver ikke være hakket fint, da suppen skal blendes til slut.
- Dernæst steges løg og hvidløg sammen i en gryde.
- Når løgene er blevet bløde og klare, så tilsættes: grøntsagsbouillon, basilikum, hakkede tomater, gulerødder, sukker, salt og peber.
- Lad tomatsuppen stå og simre indtil gulerødderne er bløde.
- Imens at tomatsuppen koger, så laves der pasta og brød, efter anvisningen på pakken.
- Når tomatsuppen har kogt færdig og gulerødderne er bløde, så skal den blendes.
- Efter tomatsuppen er blendet, så sættes den tilbage på varmen og fløden tilføjes.
- Suppen skal stå ved svag varme i ca. 10 min, mens der smages til med salt og peber.
Tips til opskriften
- Det anbefales, at man bruger en stavblender til at blende tomatsuppen, men hvis man ikke har sådan en til rådighed, så kan man bruge en normal blender, man skal dog huske at blende lidt af tomatsuppen af gangen (ca. 1/3 fyldt blenderglas), så det ikke ryger udover set hele.