Aspargessuppe
Lækker cremet aspargessuppe. Hjemmelavet aspargessuppe der luner godt på en kold dag. Cermet suppe med asparges, som er nem at lave.
Ingredienser
2 dåser aspargessnitter á 430 gram
30 gram smør
6 spsk hvedemel
1.5 liter vand
3 hønsebouillonterninger
2.5 dl madlavningsfløde
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1-2 bundter friske asparges
Beskrivelse
- Find en stor gryde og smelt 30 gram smør heri.
- år smørret er smeltet, så tilføjes 6 spsk hvedemel og der røres godt rundt. Indtil du har en smørbolle.
- Tilføj aspargesvand fra dåserne og rør godt rundt, indtil smørbollen er opløst i asparges vandet.
- Tilføj 1.5 liter vand, 3 hønsebouillonterninger og bring aspargessuppen i kog.
- år aspargessuppen koger, så tilføjes asparges fra dåserne og lad suppen simre i ca. 10 minutter.
- Skyl de friske asparges og knæk dem. Tilsæt fløde og friske asparges, varm godt igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Hvis du ønsker at aspargessuppen skal være tykkere, så jævner du blot med meljævner – husk at bring i kog efter, ellers smager suppen af mel.
Tips til opskriften
Aspargessuppe med dåseasparges
Den er aspargessuppe er grundlæggende lavet med dåse asparges frem for friske, da det er nemt og smager super godt.
De friske asparges bliver tilføjes til sidst i opskriften, da de bliver en lækker gang knas samt den friske smag fra asparges.
Hjemmelavet aspargessuppe der mætter
Den her aspargessuppe er dejlig tyk og mættende, men hvis man gerne vil have den mætter lidt mere eller savner noget fylde.
Så kan du nemt opnå det ved at tilføje enten stegte kyllingestykker, kødboller eller rejer.
Hvis du gerne vil have lidt mere knas i din aspargessuppe så tilføj lidt sprødstegte bacon eller croutoner.