Pasta med kødboller i ovn

Pasta med kødboller i ovn

Pasta med kødboller i ovn

https://nem-madplan.dk

Pasta med kødboller i ovn er totalt Lady og vagabonden mad! Retten smager super godt og er ikke svær at lave. Pasta med kødboller i tomatsovs er til store og små.

Pasta med kødboller i ovnen er en populær ret, der normalt består af pasta, kødboller (ofte lavet af hakket oksekød), og en tomatsauce. Retten kan laves ved at kombinere pasta, kødboller og tomatsauce i en ildfast form, og derefter bages i ovnen i ca. 30-35 minutter. 

Ofte kan man også tilsætte forskellige slags ost, som for eksempel mozzarella eller parmesan, på toppen af retten før den bages, for at give ekstra smag og konsistens.

Ingredienser

  • Kødboller
  • 500 g hakket oksekød

  • 1 tsk salt

  • 1 æg

  • 1 dl mælk

  • 3 tsk paprika

  • 1 lille rødløg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 tsk Oregano

  • 1 håndfuld frisk persille

  • Friskkværnet peber

  • Tomatsovs
  • 1 spsk olivenolie

  • 150 g bacon tern

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 spsk oregano

  • 400 g tomat passata

  • 2.5 dl piskefløde

  • 3 dl vand

  • 1 oksebouillonterning

  • 1 tsk salt

  • Peber

  • Ørvigt
  • 300 g pasta

  • 1 squash

  • i store tern

  • 2 rød peberfrugter

  • i store tern

  • 200 g cherrytomater

  • i både

Beskrivelse

  • Kødboller
  • Skræl fed hvidløg og rødløg og hak dem fint. Evt. pres fed hvidløg.
  • Skyl og hak persille fint.
  • Find en skål og bland: 500 gram hakket oksekød, 1 tsk salt, 1 æg, 1 dl mælk, 3 tsk paprika, hvidløg, rødløg 2 tsk tørret oregano, peber og 1 håndfuld frisk persille.
  • Tomatsovs
  • Skræl løg og fed hvidløg hak dem fint. Evt pres fed hvidløg.
  • Varm en gryde op med lidt olie og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde og klare.
  • Tilføj 150 gram bacon tern og svits videre indtil baconen er færdig.
  • Tilføj 1 spsk oregano, 400 gram tomat passata, 2.5 dl piskefløde, 3 dl vand, 1 oksebouillonterning, 1 tsk salt og peber.
  • Lad tomatsovsen simre indtil pastaen er færdig mens du smager den til med salt og peber.
  • Kog pasta til den er al dente.
  • Lav pastafad med kødboller
  • Skyl squash, 2 røde peberfrugter, 200 gram cherrytomater og skær dem i mundrette størrelser.
  • Find et ildfast fad og hæld pasta, peberfrugt, squash og cherrytomater i og bland det hele godt sammen.
  • Hæld tomatsovsen over og rør rundt så det er blandet godt sammen.
  • Lav små kødboller og læg dem oven på fadet.
  • Dæk fadet med stanniol og bag den midt i ovnen i 35-40 minutter, indtil kødbollerne er færdige.

Tips til opskriften

  • Sørg for at alt pastaen er dækket med væske, så bliver de ikke hårde.
  • Hvis du gerne vil have ost på, så tilføj det når der ca. er 5 minutter tilbage, så bliver osten smeltet, men ikke brændt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *