Pasta med kødboller i ovn er totalt Lady og vagabonden mad! Retten smager super godt og er ikke svær at lave. Pasta med kødboller i tomatsovs er til store og små.
Pasta med kødboller i ovnen er en populær ret, der normalt består af pasta, kødboller (ofte lavet af hakket oksekød), og en tomatsauce. Retten kan laves ved at kombinere pasta, kødboller og tomatsauce i en ildfast form, og derefter bages i ovnen i ca. 30-35 minutter.
Ofte kan man også tilsætte forskellige slags ost, som for eksempel mozzarella eller parmesan, på toppen af retten før den bages, for at give ekstra smag og konsistens.
Ingredienser
- Kødboller
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
1 æg
1 dl mælk
3 tsk paprika
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk Oregano
1 håndfuld frisk persille
Friskkværnet peber
- Tomatsovs
1 spsk olivenolie
150 g bacon tern
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk oregano
400 g tomat passata
2.5 dl piskefløde
3 dl vand
1 oksebouillonterning
1 tsk salt
Peber
- Ørvigt
300 g pasta
1 squash
i store tern
2 rød peberfrugter
i store tern
200 g cherrytomater
i både
Beskrivelse
- Kødboller
- Skræl fed hvidløg og rødløg og hak dem fint. Evt. pres fed hvidløg.
- Skyl og hak persille fint.
- Find en skål og bland: 500 gram hakket oksekød, 1 tsk salt, 1 æg, 1 dl mælk, 3 tsk paprika, hvidløg, rødløg 2 tsk tørret oregano, peber og 1 håndfuld frisk persille.
- Tomatsovs
- Skræl løg og fed hvidløg hak dem fint. Evt pres fed hvidløg.
- Varm en gryde op med lidt olie og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde og klare.
- Tilføj 150 gram bacon tern og svits videre indtil baconen er færdig.
- Tilføj 1 spsk oregano, 400 gram tomat passata, 2.5 dl piskefløde, 3 dl vand, 1 oksebouillonterning, 1 tsk salt og peber.
- Lad tomatsovsen simre indtil pastaen er færdig mens du smager den til med salt og peber.
- Kog pasta til den er al dente.
- Lav pastafad med kødboller
- Skyl squash, 2 røde peberfrugter, 200 gram cherrytomater og skær dem i mundrette størrelser.
- Find et ildfast fad og hæld pasta, peberfrugt, squash og cherrytomater i og bland det hele godt sammen.
- Hæld tomatsovsen over og rør rundt så det er blandet godt sammen.
- Lav små kødboller og læg dem oven på fadet.
- Dæk fadet med stanniol og bag den midt i ovnen i 35-40 minutter, indtil kødbollerne er færdige.
Tips til opskriften
- Sørg for at alt pastaen er dækket med væske, så bliver de ikke hårde.
- Hvis du gerne vil have ost på, så tilføj det når der ca. er 5 minutter tilbage, så bliver osten smeltet, men ikke brændt.