Lækker og simpel tærte med spinat og tomat. Sund spinattærte der tilmed er nem at lave. Spinattærte med grov tærtedej.
Her har du opskriften på en super simpel spinattærte med tomat. Hvis du gerne vil pifte tærten en smule op, så kan du sagtens tilføje lidt frisk feta, gulerødder eller kyllingestrimler – de fleste grøntsager gør jeg godt i.
Den her tærte med spinat og tomat er lavet på en grov tærtebund og fyldet er med grøntsager og æg – så man kan roligt sige at den her tærte er sund.
Opskriften er med frossen spinat, men du kan sagtens bruge frisk spinat. Der skal du blot svitse spinaten i lidt olien inden det kommer i tærten.
Ingredienser
- Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g cremefraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
- Tærtefyld
330 g frossen spinat
200 g cherrytomater
8 æg
200 g cremefraiche
4 g salt
3 g peber
Beskrivelse
- Godt at vide
- Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter.
- Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.
- Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
- Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
- Tærtefyld med spinat og tomat
- Skyl cherrytomaterne og halver dem og optø spinaten.
- Fordel spinaten og tomaterne på den forbagte tærtedej.
- Pisk æg og cremefraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber – hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.
- Bag tærten med spinat og tomat
- Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.