Fantastiske vegetariske frikadeller med squash. Nem opskrift på squash frikadeller der er en super lækker og sund spise – varme som kolde!
Hvem kan ikke lide en god frikadelle? Ja, det ved jeg snart ikke og de her squash frikadeller er super gode! Squashdeller er en god måde at få en lidt mere vegetarisk hverdag og lidt flere grøntsager ind i hverdagen – man savner slet ikke kødet.
Hvis du mod forventning skulle have nogle deller til overs, så kan de sagtens spises dagen efter til frokost eller med på madpakke.
Som tilbehør til de her squash frikadeller, kan du lave en lækker frisk salat eller blot koge lidt pasta og lave en nem salsa til – til stærkt er rigtig lækker til squashdellerne.
Ingredienser
2 squash
100 g spinat
1 lille løg
1 fed hvidløg
100 g havregryn
50 g sesamfrø
3 spsk rasp
3 æg
m/l
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
Salt og peber
Beskrivelse
- Delen der skal blendes
- Vask squash og spinat og tilføj dem i en blender.
- Pil 1 løg og 1 fed hvidløg og tilføj til blenderen.
- Blend indtil det hele er blendet godt sammen.
- Delen der blandes i skål
- Tilføj 100 gram havregryn, 50 gram sesamfrø, 3 spsk rasp og 3 æg til en skål.
- Rør det hele godt sammen.
- Tilføj 0.5 tsk stødt koriander, 0.5 tsk stødt spidskommen, salt og peber. Rør det hele godt sammen.
- Tilføj squash blandingen fra blenderen og rør det hele godt sammen til det har en god konsistens – just evt. med rasp eller havregryn.
- Lad squashdelle “farsen” stå og trække i 20-30 minutter – kan undlades hvis du har lidt travlt.
- Steg squash frikadellerne
- Varm en pande op med olie.
- Lav klatter med en ske og flad den lidt ud, så de formes som frikadeller. De kan ikke formes som almindelige frikadeller.
- Steg dellerne til de er gennemstegt