Lækker opskrift på stegte ris med bacon. Stegte ris med æg og bacon er nemt, lækkert og lige til. Fried rice med bacon.
Fried rice opskrifter er i det hele taget helt perfekte hvis man har en rest af ris fra dagen før eller nogle grøntsager der synger på sidste vers.
Den her opskrift på stegte ris med bacon tager måske 20-25 minutter at lave helt fra bunden og du kan nemt rette til hvis du gerne vil have andre grøntsager i.
Ingredienser
3 dl ris
200 g bacontern
200 g gulerødder
1 bundt forårsløg
1 peberfrugt
150 g frosne ærter
3 æg
Soya
Peber
Olie
Beskrivelse
- Kog 3 dl ris – se her for guide.
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Rens forårsløg og peberfrugt og skær dem i skiver.
- Varm en wok op med lidt olie og svits bacon indtil det er sprødt.
- Tilføj gulerødderne, forårsløg og peberfrugt og steg videre i 2-3 minutter.
- Ryk grøntsagerne og baconen til den ene side på woken og slå 3 æg ud på den side hvor der ikke er grøntsager og rør rundt, så du får røræg.
- Tilføj de kogte ris og rør det hele sammen og tilføj de frosne ærter.
- Smag til med soja og peber.
Tips til opskriften
- Hvis du gerne vil have chili i retten, så vil jeg foreslå at du svitser lidt chiliflager sammen med grøntsagerne. Det giver rigtig god chili smag samt en lækker varme.
- Hvis du har ris tilovers fra en anden dag, kan de sagtens fryses ned og bruges i denne opskrift.