Utrolig nem og lækker opskrift på stegte ris med kylling og æg. Stegte ris med kylling eller fried rice med kylling er perfekt at lave hvis du har ris til overs fra en anden dag.
Ingredienser
2 spsk olie
400 g kyllingebryst
200 g frosne ærter
300 g gulerødder
1 bundt forårsløg
2 fed hvidløg
3 æg
4 dl ris
4 spsk soja
Peber
Beskrivelse
- Kog 4 dl ris
- Skyl og skær forårsløg i tynde skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette størrelser. Skræl hvidløg og skær eller pres i mindre stykker.
- Skær kyllingebryst i skiver og svits i en varm wok indtil kyllingestykkerne har fået stegeskorpe – ca. 3-5 minutter.
- Når kyllingestykkerne er stegt færdig lægges de til side.
- Tilføj lidt olie til woken og svits ærter, gulerødder, forårsløg og svits 3-4 minutter, indtil grøntsagerne begynder at være lidt bløde.
- Tilføj hvidløg og svits videre i 1-2 minutter.
- Ryg grøntsagerne til den ene side af woken og på den side af panden hvor der ikke er grøntsager tilføjes æggene og de røres rundt som når man laver røræg.
- Tilføj kylling, de kogte ris, soja og rør det hele godt rundt. Smag til med peber og soja.
Tips til opskriften
- Hvis du har overskydende ris fra aften før eller har lidt i fryseren, så er den her opskrift ideal! Det eneste krav til risene er nemlig at de er kogte før de tilføjes til retten.
- Hvis du gerne vil gøre det endnu nemmere for dig selv, så i stedet for friske grøntsager, så kan du bare bruge en pose grønt fra frost.
- Du kan tilføje præcis de grøntsager du har lyst til i den her opskrift på fried rice med kylling, det er faktisk kun fantasien er sætter grænser.