Lækker tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt. Nem vegetar tærte fyldt med grøntsager og en grov tærte bund.
Ingredienser
- Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g cremefraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
- Tærtefyld
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 lille spidskål
1 bundt forårsløg
8 æg
2 dl cremefraiche
4 g salt
3 g peber
Beskrivelse
- Godt at vide
- Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter
- Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.
- Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
- Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
- Tærtefyld med spidskål og gulerødder
- Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
- Rengør spidskål og peberfrugten og skær dem i strimler.
- Rengør forårsløg og skær dem i tynde skiver.
- Varm en gryde eller pande op med fedtstof og svits de forskellige grøntsager i ca. 5 minutter.
- Fordel grøntsagerne ovenpå den forbagte tærtedej.
- Pisk æg og cremefraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber – hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.
- Bag tærten med spidskål og gulerødder
- Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.