Tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt

Tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt

Tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt

https://nem-madplan.dk

Lækker tærte med spidskål, gulerødder og peberfrugt. Nem vegetar tærte fyldt med grøntsager og en grov tærte bund.

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 150 g grahamsmel

  • 100 g havregryn

  • 60 g hvedemel

  • 140 g cremefraiche

  • 20 g olie

  • 1/2-1 dl vand

  • 5 g salt

  • 3 g peber

  • Tærtefyld
  • 2 gulerødder

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 lille spidskål

  • 1 bundt forårsløg

  • 8 æg

  • 2 dl cremefraiche

  • 4 g salt

  • 3 g peber

Beskrivelse

  • Godt at vide
  • Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter
  • Tærtedej
  • Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  • Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.
  • Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
  • Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
  • Tærtefyld med spidskål og gulerødder
  • Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
  • Rengør spidskål og peberfrugten og skær dem i strimler.
  • Rengør forårsløg og skær dem i tynde skiver.
  • Varm en gryde eller pande op med fedtstof og svits de forskellige grøntsager i ca. 5 minutter.
  • Fordel grøntsagerne ovenpå den forbagte tærtedej.
  • Pisk æg og cremefraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber – hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.
  • Bag tærten med spidskål og gulerødder
  • Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *