Lækker vegetar pastaret med squash i ovn. Super nem vegetar pastaret, fyldt med friske grøntsager og smag. Super kødfri opskrift med pasta.
Ingredienser
300 g pasta
Lidt olie
1 stor squash eller to små
2 rød peberfrugt
250 g små friske tomater
1 løg
1 fed hvidløg
140 g tomatpuré
2 tsk basilikum
1 tsk salt
1 tsk peber
1/2 dl vand
2.5 dl madlavningsfløde
Evt. frisk basilikum til pynt
Beskrivelse
- Klargør grøntsagerne
- Rengør squash og peberfrugt og skær squash og peberfrugt i grove tern.
- Skræl løg og hak det fint. Ligeledes skræl og hak hvidløg (hvidløget kan også presses)
- Skyl tomaterne og skær dem i halve.
- Varm det hele igennem
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme ovn.
- Kog pasta efter anvisninger til de er møre – husk salt.
- Varm lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde og klare.
- Tilføj squash og peberfrugt svits det med i 1-2 minutter.
- Tilføj fløde, tomatpuré, vand og krydderier og bring det op og simre, men der røres godt igennem.
- Smag til med salt, peber og basilikum efter ønske.
- Lav pastafadet færdigt
- Hæld pasta over i et ildfast fad.
- Hæld sovsen over pastaen i fadet.
- Læg de halve tomater øverst i fadet.
- Bages i ovnen i 20-30 minutter.
Tips til opskriften
- Pynten evt med friske basilikum blade og serveres med et godt brød til.
- Tip hvis man er til ost, er det lækkert at drysse et lag revet ost over inden det kommes i ovnen.