Ingredienser
400 g champignon
2 løg
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
200 g gulerødder
2 ds hakkede tomater
1 ds tomatpure 140 g
3 spsk balsamico
1 bouillonterning
2 tsk timian
2 tsk basilikum
2 tsk paprika
1 spsk sukker
salt og peber
olie til stegning
Beskrivelse
- Forbered grøntsagerne
- Champignoner skal renses og skæres i kvarte. Løg og hvidløg skal pilles og skæres i grove stykker.
- Gulerødder skal skrælles og skæres i grove stykker. Peberfrugten vaskes, renses for indmad og top og skæres i grove stykker.
- Steg grøntsagerne
- Steg alle grøntsagerne i en gryde i lidt olie. Champignonerne må gerne få lidt farve og væsken fordampe.
- Tilføj de hakkede tomater og tomatpuré og lad det hele koge top grøntsagerne er møre.
- Blend det hele med en stavblender til en ensartet sovs.
- Tilføj balsamico, krydderierne og bouillonterning og lad det hele simre i 15 minutter eller længere.
- Smag til med salt og peber.
Tips til opskriften
- Andre grøntsager såsom squash, aubergine og bladselleri gør sig også rigtig godt i retten. Den er derfor også god til at få brugt dine grøntsagsrester med hvis de er blevet lidt kedelige.
- Drys med lidt saltede peanuts og/eller drys lidt revet parmesan over ved servering – det giver prikken over i’et.