Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

https://nem-madplan.dk

Ingredienser

  • 400 g champignon

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 rød peberfrugt

  • 200 g gulerødder

  • 2 ds hakkede tomater

  • 1 ds tomatpure 140 g

  • 3 spsk balsamico

  • 1 bouillonterning

  • 2 tsk timian

  • 2 tsk basilikum

  • 2 tsk paprika

  • 1 spsk sukker

  • salt og peber

  • olie til stegning

Beskrivelse

  • Forbered grøntsagerne
  • Champignoner skal renses og skæres i kvarte. Løg og hvidløg skal pilles og skæres i grove stykker.
  • Gulerødder skal skrælles og skæres i grove stykker. Peberfrugten vaskes, renses for indmad og top og skæres i grove stykker.
  • Steg grøntsagerne
  • Steg alle grøntsagerne i en gryde i lidt olie. Champignonerne må gerne få lidt farve og væsken fordampe.
  • Tilføj de hakkede tomater og tomatpuré og lad det hele koge top grøntsagerne er møre.
  • Blend det hele med en stavblender til en ensartet sovs.
  • Tilføj balsamico, krydderierne og bouillonterning og lad det hele simre i 15 minutter eller længere.
  • Smag til med salt og peber.

Tips til opskriften

  • Andre grøntsager såsom squash, aubergine og bladselleri gør sig også rigtig godt i retten. Den er derfor også god til at få brugt dine grøntsagsrester med hvis de er blevet lidt kedelige.
  • Drys med lidt saltede peanuts og/eller drys lidt revet parmesan over ved servering – det giver prikken over i’et.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *