Lækker pasta i ovn med pølser og grøntsager. Børnevenlig aftensmad med pasta i fad, så bliver det ikke nemmere! Drys pastaretten med ost, det er bare godt!
Ingredienser
200 g pasta
2 peberfrugt
4-500 g pølser
250 g gulerødder
1 broccoli
2.5 dl madlavningsfløde
2 dåser hakket tomater
1 dåse tomatpuré
Salt
Peber
100 g revet ost
Beskrivelse
- Tænd oven på 200 grader over og undervarme. Sæt en gryde med vand over til pasta – husk salt i vandet.
- Kog pastaen indtil den er al dente – altså de skal ikke være helt færdige.
- Pil løg og hvidløg og hak dem begge fint – evt. pres hvidløget hvis du har en hvidløgspresser.
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
- Vask broccolien og del den i små buketter. Stokken kan du skære i tynde skiver, ligesom gulerødderne.
- Peberfrugterne vaskes og rengøres ved at fjerne kernerne og skæres i mundrette bider.
- Varm en pande op med lidt olie og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde og tilføj herefter pølserne og svits indtil pølserne har fået lidt farve.
- Tilføj så 2 dåser hakket tomater, 1 dåse tomatpuré, 2.5 dl fløde og smag til med salt og peber.
- Find et ildfast fad og hæld pølserne, pastaen og grøntsagerne i og hæld tomatsovsen over og stil fadet ind i ovnen i 25 minutter.
- 10. Hvis der skal ost på, så drys osten henover efter 10 minutter – så bliver osten ikke forbrændt.
Tips til opskriften
- Den her pastaret i ovn er helt perfekt hvis du har en rest af pasta, fra tidligere aftensmad, som skal bruges.
- Du kan bruge de grøntsager du vil, så hvis du har lidt blomkål eller squash bagerst i køleskabet, som snart går på sidste dato, så kom det endeligt i!