Lækker tærte med forårsløg og bacon. Super nem tærte med forårsløg og spinat med lækker sprød bund – alle kan lave den!
Ingredienser
- Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g cremefraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
- Tærtefyld
2 bundt forårsløg
200 g bacon
50 g frisk spinat
8 æg
2 dl cremefraiche
4 g salt
3 g peber
Beskrivelse
- Godt at vide
- Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter
- Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie og creme fraiche. Ælt det godt sammen.
- Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
- Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
- Tærtefyld med forårsløg og bacon
- Rengør forårsløg og snit dem i tynde skiver – gem et par hele til at pynte på toppen af tærten.
- Vask den friske spinat og skær eller riv det i grove stykker.
- Steg bacon på en pande til det er sprødt.
- Fordel forårsløg, spinat og bacon på den forbagte tærtedej.
- Pisk æg og cremefraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber – hæld æggemassen over i den forbagte tærtedej.
- Bag tærten med forårsløg og bacon
- Fordel et par hele forårsløg ovenpå æggemassen – det ser rigtig lækkert ud.
- Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.
Tips til opskriften
- Salat går altid godt til en lækker tærte og eftersom der allerede er er spinat i tærten, så er det nærliggende at lave en frisk salat med frisk spinat.