Her har du en lækker og lige til tærte med hytteost og skinke. Den her tærte med fyld af hytteost, skinke, broccoli og æg er lavet på en nem grov tærtebund.
Hvis du leder efter en nem madtærte med hytteost og skinke – ja, så har du fundet opskriften.
Tærte opskriften er nem at lave og hvis du gerne vil varriere den en smule, så kan du sagtens skifte skinken ud med bacon eller corizo pølse.
Ingredienser
- Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
60 g hvedemel
140 g cremefraiche
20 g olie
1/2-1 dl vand
5 g salt
3 g peber
- Tærtefyld
6 æg
450 g hytteost
1 broccoli
200 g skinketern
1 bundt forårsløg
salt
peber
Beskrivelse
- Godt at vide
- Vi bruger en tærteform på 24 cm i diameter.
- Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Find en stor skål og bland: 150 gram grahamsmel, 100 gram havregryn, 60 gram hvedemel, 20 gram olie, 140 gram creme fraiche, 5 gram salt og 3 gram peber. Ælt det godt sammen – tilføj lidt vand løbende indtil du har en fast dej der slipper nemt.
- Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
- Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
- Tærtefyld
- Skyl broccoli og skær den i små buketter – fordel broccolien på den forbagte tærtebund.
- Rengør forårsløg og skær dem i tynde skiver – fordel forårsløg ovenpå tærtebunden.
- Fordel skinkestrimlerne ovenpå tærtedejen.
- Find en skål og slå 5 æg ud og pisk dem godt sammen.
- Tilføj 450 gram hytteost sammen med æg og krydr med salt og peber – hæld æggemassen ovenpå tærtedejen.
- Bag tærten med hytteost og skinke midt i ovnen i ca. 25 minutter – indtil tærtefyldet er fast.
Tips til opskriften
- Den her tærte er super nem at lave og udgør et helt måltid i sig selv – den er nemlig både sund og mættende.
Hvis du ikke er så meget til broccoli, så kan du altid erstatte med en anden grøntsag eller droppe den helt – så skal du blot tilføje lidt mere æg.
Du kan også nemt at den her skinketærte med hytteost med på en god omgang picnic eller på et buffetbord.