Vegetar lasagne

Vegetar lasagne

Vegetar lasagne

https://nem-madplan.dk

Utrolig lækker vegetarisk lasagne der minder rigtig meget om en traditionel lasagne. Nem opskrift på en god vegetar lasagne med champignon.

Den her opskrift på vegetar lasagne uden kød minder minder rigtig meget om den traditionelle lasagne som er lavet med hakket oksekød.

Opskriften er ret simpel du laver blot en omgang “kødsovs” hvor du svitser grøntsagerne sammen og tilføjer 2 dåser hakket tomat. Lad det simre en smule, blend det med en stavblender og smag til med salt og peber.
Derefter laver du en lækker bechamelsauce og så samler du lasagnen med skiftevis grøntsager, bechamelsauce og lasagneplader.

Ingredienser

  • 400 g champignon

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 rød peberfrugt

  • 250 g gulerødder

  • 2 ds hakkede tomater

  • 1 ds tomatpure 140 g

  • 3 spsk balsamico

  • 1 bouillonterning

  • 2 tsk timian

  • 2 tsk basilikum

  • 2 tsk paprika

  • 1 spsk sukker

  • salt og peber

  • olie til stegning

  • lasagneplader

  • Bechamelsauce
  • 25 g smør

  • 3 spsk mel

  • 5 dl mælk

  • 1 tsk stødt eller revet muskatnød

  • Salt og peber

Beskrivelse

  • Godt at vide
  • Du kan med fordel forvarme ovnen til 175 grader over og undervarme.
  • Lasagnen skal have ca. 20-25 minutter i ovnen.
  • Forbered grøntsagerne
  • Champignoner skal renses og skæres i kvarte. Løg og hvidløg skal pilles og skæres i grove stykker.
  • Gulerødder skal skrælles og skæres i grove stykker. Peberfrugten vaskes, renses for indmad og top og skæres i grove stykker.
  • Steg grøntsagerne
  • Steg alle grøntsagerne i en gryde i lidt olie. Champignonerne må gerne få lidt farve og væsken fordampe.
  • Tilføj de hakkede tomater og tomatpuré og lad det hele koge top grøntsagerne er møre.
  • Blend det hele med en stavblender til en ensartet sovs.
  • Tilføj balsamico, krydderierne og bouillonterning og lad det hele simre i 15 minutter eller længere.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bechamelsauce
  • Smelt smør i en gryde.
  • Rør melet ud i gryden sammen med smørret og rør godt rundt indtil det har samlet sig til en smørbolle.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen mens der røres godt rundt i gryden.
  • Tilsæt muskatnød, salt og peber og lad bechamelsaucen simre i et par minutter.
  • Saml vegetar lasagne
  • Start med et lag “kødsovs”, et lag bechamelsauce og lasagneplader – sådan fortsætter du indtil du ikke har mere “kødsovs”, slut af med et lag “kødsovs”.
  • Bag vegetar lasagne i en forvarmet ovn på 175 grader over-og undervarme i 20-25 minutter – indtil lasagnepladerne er møre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *